Ready to Start

Please select the country of prescription to find out where to buy your Mallya.

If your country is not in the list yet, please come back and check time to time as it shouldn’t be long now!

Întrebări
generale

Mallya se atașează la stilourile (pen) de insulină de unică folosință Solostar®, Flexpen® sau Kwikpen®. Mallya colectează date privind injecțiile cu insulină și le transmite fiabil și în securitate către smartphone-ul dvs prin Bluetooth. Mallya este un dispozitiv medical certificat CE, clasa II-b.

Tehnologia integrată măsoară un câmp magnetic și îl traduce într-o doză de insulină. Aceste date sunt apoi transmise prin Bluetooth către smartphone-ul dvs.

Mallya vă permite gestiunea îmbunătățită a diabetului mulțumită colectării automate a datelor privind injecțiile cu insulină și posibilitatea de a transfera aceste date către medicul de familie sau diabetologul dumneavoastră. Mallya este în prezent singurul dispozitiv din clasa sa etichetat dispozitiv medical CE clasa II-b (CE0459).

Nu este nevoie să vă abonați sau să creați un cont personal pentru a utiliza dispozitivul Mallya.

Sigur, este chiar recomandat să utilizați 2 Mallya, unul pentru insulina rapidă și celălalt pentru insulina lentă, ceea ce permite afișarea tuturor datelor dvs de insulină în jurnalul de bord. Datorită diferențelor între stilourile diferitelor laboratoare, 3 modele de Mallya sunt recomandate până în prezent: Mallya pentru Solostar – Mallya pentru Flexpen – Mallya pour Kwikpen.

Nu se recomandă transferul Mallya de la un stilou (pen) la altul, cu excepția înlocuirii stiloului când acesta este gol.

În primul rând, există un model Mallya pentru fiecare tip de stilou din cauza diferențelor ergonomice dintre mărci. În prezent vă sunt sugerate 3 Mallya diferite: Mallya pentru Solostar, Mallya pentru Kwikpen și Mallya pentru Flexpen.

De altfel, din motive practice, cel mai bine este să lăsați Mallya montat pe stilou. Dacă utilizați 2 insuline diferite, de exemplu de la Sanofi, și aveți doar un singur Mallya pentru Solostar, puteți monta Mallya pe oricare dintre stilouri, dar va trebui să fiți foarte atent să selectați insulina corespunzătoare în aplicație la fiecare asamblare / dezasamblare. Noi recomandăm cu tărie utilizarea unui Mallya pentru fiecare stilou în toate cazurile.

Mallya este compatibil cu majoritatea stilourilor (pens) disponibile pe piață, și anume stiloul Solostar® de la Sanofi, (cu excepția Toujeo® Max), Kwikpen® de la Eli Lilly (cu excepția Humalog® Junior) și Flexpen® de la Novo Nordisk.

Versiunea actuală a device-ului nu permite încă utilizarea aceluiași dispozitiv Mallya pe două sau mai multe dispozitive conectate. În alte cuvinte, un dispozitiv conectat poate fi asociat cu o singură aplicație.

Nu, nu vă este necesară nicio autorizație medicală pentru utilizarea dispozitivului Mallya, însă vă recomandăm să vă informați medicul.

Odată instalat pe stilou, Mallya nu interferează cu injectarea obișnuită de insulină. Mallya vă poate ghida însă, indicând sfârșitului injecției dvs printr-un semnal sonor și luminos. Pentru mai multe informații, vă rugăm să consultați informațiile tehnice ale stiloului de insulină precum și instrucțiunile de utilizare a Mallya.

Întrebări
tehnice

Mai întâi va trebui să cuplați Mallya prin cablul USB furnizat cu cutia și să-l conectați la un încărcător. Odată conectat, verificați dacă LED-ul se aprinde verde și dacă intensitatea acestuia variază ușor. Lăsați bateria la încărcat timp de zece minute, decuplați cablul USB și apoi verificați dacă LED-ul se aprinde intermitent în portocaliu: acum puteți calibra Mallya.

Trebuie doar să înclinați încet corpul Mallya într-o parte și apoi în cealaltă când acesta se aprinde în portocaliu. Continuați până ce auziți un semnal sonor, iar LED-ul devine verde, apoi se stinge.

Se aprinde intermitent rapid: calibrarea este în curs

Se aprinde intemitent lent: bateria este descărcată. Conectați și încărcați timp de aproximativ 2 ore pentru o încărcare completă.

Când porniți Mallya pentru prima dată, pur și simplu conectați-l prin cablul USB timp de 10 minute pentru a-l « trezi la viață ». Mallya poate fi apoi calibrat și asociat pentru a fi utilizat.
O încărcare completă a bateriei durează aproximativ 2 ore.

Da, LED-ul se va aprinde intermitent lent în portocaliu. Va trebui conectat Mallya prin cablul USB furnizat și lăsat la încărcat timp de aproximativ 2 ore pentru o încărcare optimă.

Totul depinde de modul în care utilizați Mallya. Cu toate acestea, la o rată de 3 până la 4 injecții zilnice, Mallya va trebui reîncărcat o dată sau de două ori pe lună.

Țineți corpul Mallya astfel încât fereastra pătrată a părții transparente să fie îndreptată înspre dvs. Aliniați această fereastră cu fereastra dozei stiloului și fixați corpul pe stilou.
Atenție

, cele două ferestre trebuie să fie perfect suprapuse.

Introduceți apoi clema peste butonul de injecție a dozei stiloului. Odată asamblat, LED-ul se aprinde portocaliu și verde dacă Mallya dvs nu este încă asociat cu smartphone-ul dvs. În cazul în care Mallya este deja asociat cu smartphone-ul, LED-ul se va aprinde verde și apoi se va stinge.

Verificați alinierea ferestrelor Mallya cu stiloul. Verificați dacă clema e introdusă corect.

Siguranță
& confidențialitate

Datele colectate sunt stocate în memoria internă a dispozitivului Mallya.
Mallya încorporează măsurile tehnice de securitate adecvate pentru a proteja securitatea și confidențialitatea datelor dumneavoastră, în special pentru a preveni distorsionarea, deteriorarea, divulgarea și accesarea acestora de către terți neautorizați.

Numai dvs aveți acces la aceste date și puteți decide să le partajați cu o terță parte, fie că este vorba de cei dragi sau de un profesionist din domeniul sănătății.

Dispozitivul Mallya reține ultimele 100 doze de eliberare a insulinei.

Toate datele colectate în memoria internă a Mallya sunt șterse prin resetarea acesteia.

În conformitate cu reglementările aplicabile și în condițiile definite de către acestea, puteți oricând să vă exercitați drepturile (accesul la date, rectificarea datelor, ștergerea datelor, opoziția, portabilitatea și limitarea prelucrării datelor) prin debifarea opțiunii dedicate în aplicația mobilă în ceea ce privește datele de navigare, sau prin resetarea dispozitivului Mallya în ceea ce privește datele privind doza, data și ora injecției.

Aplicația
mobilă Mallya

Aplicația a fost concepută atât pentru smartphone-uri, cât și pentru tablete, și completează utilizarea dispozitivului medical Mallya. Aceasta vă permite să consultați datele referitoare la injecțiile cu insulină: doza injectată, data, ora, tipul de insulină. Pe lângă jurnalul de bord al injecțiilor, aplicația oferă opțiunea de a crea un raport care poate fi împărtășit cu un profesionist din domeniul sănătății.

Aplicația Mallya este disponibilă pe Apple Store (iPhone) și Play Store (Android). Aplicația se instalează într-un mod clasic: va trebui doar să faceți clic pe «obține / instalează» și aplicația va fi instalată automat pe smartphone-ul dvs.  

După descărcarea aplicației Mallya, tot ce trebuie să faceți este să porniți Bluetooth pe telefon și să apropriați dispozitivul Mallya de smartphone-ul dvs. Aplicația vă cere să așteptați câteva secunde și asta va fi tot!

Datele sunt transmise către aplicație ori de câte ori Mallya se află în aproprierea telefonului. Nu este deci necesar ca telefonul să fie cu dvs în timpul injecției, sincronizarea se poate face mai târziu și în automat.

Nu, nu trebuie să fiți conectat la aplicație atunci când efectuați o injecție. Mallya salvează datele fără a fi necesară conexiunea. Când doriți să transmiteți aceste date către aplicație, trebuie doar să activați Bluetooth și să plasați dispozitivul Mallya lângă smartphone-ul dvs. Dacă Bluetooth este activat continuu pe telefon, nu trebuie să faceți nimic.

Da, puteți asocia două corpuri Mallya cu aplicația, pentru a gestiona insulina rapidă și insulina bazală. În aplicația Mallya, faceți clic pe « Dispozitive » și apoi « Asociați un nou Mallya ».

Nu, nu puteți utiliza mai multe aplicații în același timp. În timpul fazei de asociere, se creează o conexiune securizată între Mallya și aplicație, interzicându-i acesteia să se asocieze cu o altă aplicație din motive de securitate a datelor (personale și de sănătate). Dacă doriți să asociați Mallya cu o altă aplicație, va trebui să-l resetați mai întâi (reset). Cu toate acestea, puteți asocia două Mallya cu aceeași aplicație Mallya.

Da, puteți asocia Mallya cu aplicația atunci când telefonul nu este conectat la internet, trebuie doar să activați Bluetooth.

Da, puteți partaja datele cu ce persoane doriți, indiferent dacă este vorba de cei dragi sau de personalul medical. Partajarea datelor este specifică aplicației Mallya. Pentru a împărtăși datele, pur și simplu faceți clic pe “raport” pentru a permite generarea unui raport PDF pe o perioadă aleasă. Odată creat, acest raport este stocat în smartphone-ul dvs. Și îl veți putea trimite (prin poștă, sms, etc.) oricui doriți.

alte subiecte

Într-o primă etapă, consultați manualul de utilizare Mallya disponibil pentru descărcare chiar deasupra secțiunii FAQ.
 

Dacă tot nu găsiți răspunsul la problema întâlnită, vă rugăm să contactați serviciul de asistență CGM Diabet:

MEDIA/VIDEOS