Ready to start

Veuillez sélectionner le pays de prescription de votre insuline afin de savoir où acheter votre Mallya.
Si votre pays ne figure pas encore dans cette liste, consultez la régulièrement car cela ne saurait certainement tarder !

Notre partenaire

ONEMED / BOSMAN

Nederland
T. 0800-0662

info@bosman.com

Mallya is beschikbaar sinds 1 januari 2022

Algemene
vragen

Mallya bestaat uit een detectie-element en een draaiknop die bevestigd worden op een wegwerpinsulinepen van het type Solostar®, Flexpen® of Kwikpen®. Mallya verzamelt de gegevens over uw insuline-injecties en zendt ze op een betrouwbare en veilige manier via Bluetooth over naar uw smartphone. Mallya is een CE-gecertificeerd, medisch hulpmiddel van klasse II-b.

De ingebouwde technologie bestaat uit het meten van een magnetisch veld dat vertaald wordt naar een insulinedosis. Deze gegevens worden vervolgens via Bluetooth naar uw smartphone verzonden.

Mallya helpt u bij een betere omgang met uw diabetes dankzij de automatische verzameling van gegevens over uw insuline-injecties en de mogelijkheid deze gegevens door te geven aan uw behandelend arts of diabetesspecialist. Mallya is momenteel het enige hulpmiddel in zijn categorie dat de CE-markering heeft voor een medisch hulpmiddel van klasse II-b. (CE0459).

Zeker, er wordt zelfs geadviseerd om 2 Mallya’s te gebruiken, één voor uw snelwerkende en de andere voor uw langzaam werkende insuline. Zo heeft u al uw insulinegegevens in uw overzichtsrapport. Omdat er verschillen bestaan tussen de pennen van verschillende fabrikanten, zijn er momenteel 3 Mallya-modellen verkrijgbaar: Mallya voor Solostar – Mallya voor Flexpen – Mallya voor Kwikpen.

Het wordt niet aanbevolen om Mallya over te zetten van de ene pen op de andere, behalve om de pen te vervangen als deze leeg is.

Allereerst bestaat er één type Mallya per type pen, omdat er ergonomische verschillen zijn tussen de merken. Er zijn momenteel 3 verschillende typen Mallya’s verkrijgbaar: Mallya voor Solostar, Mallya voor Kwikpen en Mallya voor Flexpen.

Ten tweede heeft het om praktische redenen de voorkeur om Mallya op uw pen bevestigd te houden. Als u bijvoorbeeld 2 verschillende insulines van Sanofi gebruikt en u een enkele Mallya voor Solostar heeft, dan kunt u Mallya van de ene naar de andere pen overzetten, maar u moet daarna zeer goed opletten om bij elke bevestiging/verwijdering de juiste insuline te kiezen in de App. Wij adviseren sterk om in alle gevallen één Mallya per pen te gebruiken.

Mallya is compatibel met het merendeel van de op de markt verkrijgbare pennen. Raadpleeg de gebruiksaanwijzing van Mallya voor de lijst met compatibele pennen (deze staat op de pagina voor uw land op de website my-mallya.com).

Het is op dit moment niet mogelijk dezelfde Mallya op twee of meerdere gekoppelde apparaten te gebruiken. Anders gezegd, Mallya kan maar met één telefoon gebruikt worden. Als u Mallya met een andere telefoon wilt gebruiken moet u het hulpmiddel herinitialiseren (reset).

Nee, er is geen enkele medische toestemming nodig om het Mallya hulpmiddel te gebruiken. U wordt wel geadviseerd om er met uw arts over te spreken.

Als Mallya eenmaal op uw pen bevestigd is, verandert er niets aan uw gebruikelijke manier om uw insuline te injecteren. Mallya kan u wel begeleiden door met een geluid- en lichtsignaal aan te geven dat uw injectie klaar is. Raadpleeg voor meer informatie de gebruiksaanwijzing van uw insulinepen en de gebruiksaanwijzing van Mallya.

Technische
vragen

?

Allereerst moet u uw Mallya aansluiten met behulp van de USB-kabel die meegeleverd werd in de doos en deze aansluiten op een lader. Controleer, als hij aangesloten is, of het LED-lampje groen wordt en de intensiteit ervan langzaam knippert. Laat de batterij gedurende 10 minuten opladen, koppel de USB-kabel af en controleer of het LED-lampje oranje knippert: u kunt de Mallya nu kalibreren.

U hoeft het detectie-element van Mallya alleen schuin te houden en langzaam van de ene naar de andere kant te bewegen terwijl het oranje knippert. Blijf doorgaan totdat u een piep-geluid hoort, waarna het LED-lampje groen wordt en vervolgens uitgaat.

Snel knipperen: bezig met kalibreren

Langzaam knipperen: zwakke batterij. Sluit aan en laat ongeveer 2 uur opladen om volledig op te laden.

Als u Mallya voor de eerste keer gebruikt kunt u deze aansluiten met behulp van de gevoede USB-kabel en 10 minuten laten opladen. U kunt Mallya vervolgens kalibreren en koppelen voor gebruik.

Het volledig opladen van de batterij duurt ongeveer 2 uur.

Une charge complète de la batterie dure environ 2 heures.

Ja, het LED-lampje knippert dan langzaam oranje. U moet Mallya aansluiten met de meegeleverde USB-kabel en ongeveer 2 uur laten opladen voor een optimale autonomie.

Alles hangt af van het gebruik van uw Mallya. Algemeen geldt dat bij een gebruik van 3 tot 4 injecties per dag Mallya ongeveer 3 tot 4 maal per maand moet worden opgeladen.

Deze is ten minste twee jaar.

Houd het Mallya detectie-element zo vast dat het vierkante venster van transparante kleurstof naar u toe gekeerd is. Lijn dit venster uit met het doseringsvenster van de pen en klik de sensor dan op de pen. Let op, de vensters moeten perfect over elkaar heen vallen. Duw vervolgens de draaiknop op de dosisinjectiedop van uw pen. Als Mallya bevestigd is, knippert het LED-lampje oranje en groen, als Mallya nog niet gekoppeld is aan uw smartphone. Als Mallya al aan uw smartphone gekoppeld is, wordt het LED-lampje groen en gaat vervolgens uit.

Controleer de uitlijning van de vensters van Mallya en de pen. Controleer of de draaiknop goed is aangeduwd.

Veiligheid
& vertrouwelijkheid

De verzamelde gegevens worden opgeslagen in het interne geheugen van het Mallya hulpmiddel.

In Mallya zijn de nodige technische veiligheidsmaatregelen ingebouwd om de veiligheid en vertrouwelijkheid van uw gegevens de bewaren, met name om te voorkomen dat ze vervormd, beschadigd of verspreid worden en om toegang door niet-geautoriseerde personen te voorkomen.

U bent de enige die toegang tot deze gegevens heeft en eventueel kunt beslissen of u deze deelt met een derde. Dat kan een naaste zijn of een zorgprofessional.

Het Mallya hulpmiddel bewaart de laatste 100 afgiftes van insuline.

Alle gegevens die verzameld zijn in het interne geheugen van Mallya worden gewist bij het herinitialiseren ervan.

Volgens de van toepassing zijnde regels en onder de voorwaarden die hierin gesteld worden, kunt u uw rechten (toegang tot gegevens, rectificatie van gegevens, verwijdering van gegevens, bezwaar, overdraagbaarheid en beperking van de verwerking van gegevens) op elk moment uitoefenen, voor wat betreft de navigatiegegevens door het vinkje bij de betreffende optie in de mobiele applicatie te verwijderen, en voor alle overige gegevens die verband houden met de dosis, de datum en de tijd van injectie door het Mallya hulpmiddel te herinitialiseren.

Mobiele
applicatie

Het koppelen (pairen) van Mallya vindt plaats vanuit de App en niet vanuit de Bluetooth-instellingen van uw telefoon. Nadat u de App gedownload heeft hoeft u alleen Bluetooth op uw telefoon te activeren, het Mallya hulpmiddel in de buurt van uw smartphone te houden en de instructies van de applicatie voor koppeling te volgen.

Zodra Mallya in de buurt van uw telefoon is worden de gegevens in de App geüpload, als deze is opgestart en Bluetooth op uw smartphone geactiveerd is. U hoeft uw telefoon dus niet bij de hand te hebben tijdens de injectie, de synchronisatie kan later en op automatische wijze plaatsvinden.

U hoeft niet verbonden te zijn met de applicatie als u een injectie toedient. Mallya slaat de gegevens op zonder verbonden te zijn. Als u ze in de App wilt uploaden, hoeft u niets te doen. U hoeft het Mallya hulpmiddel alleen in de buurt van uw smartphone te brengen, met Bluetooth op uw telefoon geactiveerd en de app opgestart (zelfs op de achtergrond).

U kunt niet meerdere applicaties tegelijkertijd gebruiken. Tijdens de koppelingsfase (pairing), wordt een beveiligde verbinding opgezet tussen Mallya en de applicatie, die deze verbiedt om te koppelen met een andere applicatie om redenen van gegevensbescherming (persoonlijke en medische gegevens). Als u Mallya met een andere applicatie wilt gebruiken moet u het hulpmiddel herinitialiseren (reset).

U kunt Mallya met de App koppelen als de telefoon niet verbonden is met internet, het is voldoende als u Bluetooth activeert.

Mallya
applicatie

De Mallya-applicatie is een aanvulling op het gebruik van het medische hulpmiddel Mallya. U kunt er de gegevens over uw insuline-injecties in raadplegen: geïnjecteerde dosis, datum, tijd en type insuline. Behalve het injectie-overzicht biedt de applicatie de mogelijkheid een rapport aan te maken dat u met een zorgprofessional kunt delen.

De Mallya-applicatie is verkrijgbaar via de Apple Store (iPhone) en de Play Store (Android). De applicatie is op de gebruikelijke manier te downloaden: u klikt op “downloaden/installeren” en de applicatie wordt automatisch op uw smartphone geïnstalleerd. 

U kunt twee Mallya’s koppelen aan de Mallya-app, zodat u toezicht kunt houden op uw snelwerkende én langwerkend insuline. U gaat hiervoor naar de applicatie en klikt op “Apparaten” en vervolgens op “Een Nieuwe Mallya koppelen”.

U kunt uw gegevens delen met de personen van uw keuze, dit kunnen uw naasten of zorgprofessionals zijn. Om uw gegevens te delen klikt u op “rapport” waarmee u een PDF-rapport kunt genereren voor een gekozen periode. Als het rapport is aangemaakt, wordt het op uw smartphone opgeslagen. U kunt het dan opsturen (via e-mail, sms, enz.) aan wie u maar wilt.

MEDIA/VIDEOS